Teemu

Olen valmistunut fysioterapeutiksi Helsingistä vuonna 1996, jonka jälkeen olen käynyt erikoistumiskoulutuksia ala- ja yläraajoihin sekä manipulatiiviseen fysioterapiaan (Maitland Concept©). Lisäksi olen erikoistunut urheilufysioterapiaan ja minulla on valmentajan ammattitutkinto sekä valmentajan erikoiammattitutkinto. Vuosien varrella olen systemaattisesti kehittänyt osaamistani ja CV:ssäni on jo seitsemän sivua (kuulemma liian pitkä).

Olen työskennellyt lähes koko 26-vuotisen työhistoriani yksityisellä sektorilla yrittäjänä ja ammatinharjoittajana. Oman fysioterapiayrityksen myin vuonna 2008, jonka jälkeen olen työskennellyt isojen terveysjättien palveluksessa. Vuodesta 2020 alkaen urheilufysioterapian ja valmennustoiminnan osuus työnkuvassani on kasvanut, joten vuonna 2022 päätin jatkaa fysioterapiapalveluiden tuottamista jälleen oman yrityksen kautta. Päätyöni ohella koulutan myös paljon urheilufysioterapeutteja ja muita terveydenhuoltoalan ammattilaisia.

Urheilu on aina ollut iso osa elämääni. Olen harrastanut yleisurheilua, pesäpalloa, jääkiekkoa, salibandyä, jalkapalloa, sulkapalloa, pingistä, suunnistusta, hiihtoa ja vaikka mitä. Valmentamisen olen aloittanut jo nuorella iällä, kun valmensin pesäpallossa C-junioreita jo 90-luvun alussa. Asteittain valmennustoiminta siirtyi pesäpallon lisäksi yleisurheiluun ja fysiikkavalmennukseen useissa eri lajeissa.

Niin urheilufysioterapiassa kun valmennuksessakin minulle on tärkeää ymmärtää, miksi asioita tehdään ja mihin tekemisellä pyritään. Työskentelytapani on vahvasti tutkimusnäyttöön perustuvaa, mikä mahdollistaa aina asioiden perustelun. Tiedän tämän olevan ärsyttävää, etenkin jos keskustelua käydään ”musta tuntuu” tai ”näin on aikaisemminkin tehty” -pohjalta. En vain koskaan ole tullut niin viisaaksi, että minun kannattaisi alkaa keksimään polkupyörää uudelleen. Suhtaudun työhöni intohimolla ja olen erittäin kunnianhimoinen. Olen syntynyt Pohjanmaalla, joten olen puheissani suora ja johdonmukainen.

Mottoni on: Vittuilu on välittämistä

Teemu on valmentajani mutta myös paras kaverini. Hän on opettanut minulle, mitä on olla urheilija ja mitä se vaatii. Teemu on ulospäin kova ja vaativa mutta näyttäytyy minulle enemmänkin herkkänä ja huolehtivana. Teemuun voi aina luottaa, eikä sellaisia asioita ole, joista emme voi puhua.

Eveliina Rouvali, kuulantyöntäjä