Henri

Olen valmistunut fysioterapeutiksi 2021 Tampereella ja erikoistumassa urheilufysioterapiaan. Aikaisemmalta koulutukseltani olen koulutettu hieroja, sekä lisäksi kokemusta löytyy yli 10 vuotta valmentamisesta. Fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen olen intohimoisesti lähtenyt kehittämään osaamistani kohti vaikuttavaa fysioterapiaa. Työurani lisäksi teen kovasti töitä oman urheilu-urani eteen. Valmistumiseni jälkeen olen toiminut ammatinharjoittajana, suureksi osaksi Tampereella, mutta nyt myös kotiseudullani Kuopiossa. Lisäksi olen toiminut yleisurheilun rinkilajien fysioterapeuttina etelän maajoukkueleireillä.

Urheilufysioterapia on fysioterapian kentässä ollut minulle alue, jolla haluan työskennellä. Sain oman peruskoulutukseni aikana mahdollisuuden päästä harjoitteluun Teemulle, jonka jälkeen ei ollut enää epäselvää mihin suuntaan lähteä itseäni ammattilaisena kehittämään. Teemu on ollut viime vuosina iso vaikuttaja omalla urallani. Häneltä olen saanut suuren osan omasta osaamisestani fysioterapeuttina, sekä hän on toiminut 2022 kesästä lähtien henkilökohtaisena valmentajanani keihäänheitossa. Alkuvuodesta herralta tullut viesti ”Täällä ois sulle töitä” oli henkilökohtaisesti itselleni iso kunnianosoitus ja siksi tuotan fysioterapiapalveluita nyt Kuopiossa.

Urheilu on joillekin vain urheilua ja toisille elämää suurempaa. Itse kuulun jälkimmäiseen porukkaan. Tavoitteellinen kilpaurheilu on jatkunut lapsuudesta tähän päivään asti hiihdossa, jalkapallossa ja nyt yleisurheilun osalta. Harrastustaustaa löytyy lisäksi pesäpallosta, lentopallosta, jääkiekosta, salibandystä, sulkapallosta ja frisbeegolfista. Valmennustoiminnasta kokemusta löytyy yleisurheilun ja fysiikkavalmennuksen puolelta.

Fysioterapiassa toimin apuna tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa, harjoitettavuuden parantamisessa, suorituskyvyn ja vammaprevention parantamisessa, kivun hallinnassa, vammojen ja leikkausten jälkeisessä kuntoutuksessa, sekä valmentamisen tukena. Fysioterapiani suunnitellaan aina tutkimusnäytön pohjalta toteutettavaksi parhaalla mahdollisella tavalla jokaisen elämäntilanteen ja tavoitteiden mukaan.

Henri Korhonen on rento, avoin ja ammattitaitoinen fysioterapeutti, jolla on laaja ammatillinen osaaminen sekä myös erinomainen tietämys ihmisen kuormitusfysiologiasta. Hän osaa yhdistää tehokkaasti teorian ja käytännön oman urheilu-uransa ansiosta.

Anssi Mäkinen, SUL lajivastaava, kiekonheitto

Henkka on loistava lisä omaan urheiluuni. Kaikki hänen ohjaamansa liikkeet ovat tarkkaan harkittuja ja palvelevat niin voima- kuin lajiharjoitteluakin. Kaikessa Henkan tekemisessä näkyy sekä fysioterapeutin ammattitaito, että keihäänheittäjän lajitausta. Verbaalinen ohjeistus on selkeää ja Henkka omaa myös hyvät pedagogiset taidot.

Iida Kujanpää, 7-ottelija